Wie is Jannetje

Mijn naam is Jannetje Pel - Jol en ben therapeut in lichaamsbehandelingen van beroep met daarin verschillende interesses.

Na een persoonlijke zoektocht in de alternatieve geneeskunde kwam ik telkens weer terecht bij Voetreflexologie en Shiatsu.
Iets wat al duizenden jaren oud is en in zoveel oosterse landen dagelijks wordt toegepast, waarom is dit in Nederland dan nog redelijk onbekend en staat het in de kinderschoenen? Daar kan ik tot op vandaag nog geen antwoord op geven maar wel kan ik zeggen hoe bijzonder deze behandelingen zijn.
Vrijwel alle klachten kan je ondersteunen, verhelpen of verlichten met deze vorm van therapie.


Mijn persoonlijke interesses liggen bij zwangerschapsreflexologie en reflexologie toepassen bij kinderen.
Maar wat helemaal mijn interesse heeft gewekt is, hoe kan je lichaamsbehandeling toepassen om weer in balans te komen?
Die disbalans kan er zijn door stress of voeding of andere prikkelingen van buitenaf.

Ik probeer in mijn eigen en vrije tijd zoveel mogelijk te leren over onderwerpen om het lichaam weer in balans te krijgen en houden.

Ook ben ik moeder van twee lieve kinderen en twee stiefkinderen. Ben getrouwd met een lieve man en als gezin staan we volop in het leven.
Het klinkt heel cliche maar balans is bij ons een key woord. We doen leuke dingen en gaan er op uit, maar rust in huis is voor ons net zo belangrijk.
Vaak zoeken we die rust op in de natuur, en gaan we lekker naar buiten. We zijn gek op tripjes en mooie reizen maken. Die mooie reizen maken we zodat we weer vol energie aan de slag kunnen gaan in het Haagse.

Voordat ik deze sector in ben gegaan heb ik 8 jaar gewerkt in een hele bruisende sector. Hierin was ik vooral bezig met de beweging rondom andere en nu ben ik vooral bezig met de beweging rondom mijzelf. Dit is een hele bijzondere ervaring en kijk ernaar uit om deze met andere te delen.
Ben dan ook nog lang niet uitgeleerd.

In 2013 ben ik mijn opleiding begonnen bij het CSMBK en deze school heeft mij ontzettend veel geleerd. Heb hier mijn kennis van Reflexologie opgedaan en Namikoshi Shiatsu. Je bent hier dan ook nooit in uitgeleerd. De leer van meridianen en reflexologie is zo breed en veel dat ik het ook " school of life" noem. Wil ook niet uitgeleerd zijn.

De afgelopen jaren heb ik mijzelf verdiept in lichaamswerk voor kinderen en daaruit zijn verschillende concepten ontstaan die ik zelf en met collega's verder heb ontwikkeld.
Afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen en workshops ontwikkeld. Vind het een onwijze voldoening om met kinderen te werken.
Mindful Maandag is een concept wat ik met een collega heb ontwikkeld en via deze weg proberen wij een positieve voetdruk bij kinderen achter te laten.
Hieruit ben ik in de praktijk mij nog meer kan ontwikkelen om lichaamstherapie ook te kunnen aanbieden aan de jongste.

Elke client jong of oud krijgt van mij dezelfde behandeling, namelijk eentje met heel veel liefde en toewijding.

Veel liefs Jannetje


Jannetje Pel-Jol