Wat is voetreflex?

Voetreflexologie is al heel oud. In Egypte, zijn hiƫrogliefen uit 2500 v.Chr. gevonden van voetreflexologie op een graftombe van een arts.
Dit duidt er op dat de Egyptenaren reeds gebruik maakten van Reflexologie.
Maar ook de oude Chinezen en Indianen maakten gebruik van voetreflexologie.
De Chinezen gebruikten ongeveer 3000 jaar v.Chr. voetreflexologie in combinatie met acupunctuur.

Bij een voetreflexbehandeling wordt de combinatie gemaakt van het stimuleren van de reflexzones op de voet met het masseren van de meridianen op de voeten, onderbenen en knieƫn. Door stress, emoties of ervaringen kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan en zo klachten geven.
Door de voetreflexmassage kan de energie weer optimaal door ons lichaam stromen en komen we terug in balans en worden of blijven gezond.

Een behandeling kan ontspannend werken maar ook klachtgericht.
Aanraking is helend en een voetreflexbehandeling is de meest laagdrempelige behandeling die er maar is.

Reflexologie is als behandelmethodete gebruiken voor elke leeftijd en met de juiste vraagstelling en behandelplan kan je goed klachtgericht werken.
Deze behandeling is 100% veilig en natuurlijk.

Om jullie een idee te geven van de zones op de voeten heb ik onderstaande foto's ingevoegd.


Mijn ervaring met voetreflex groeit met de jaren en vind het belangrijk om mijn kennis up to date te houden. Daarom volg ik jaarlijks cursussen en maandelijk online lessen. Er is wereldwijd een breed netwerk aan kennis en vind het een eer om hierin samen te werken.

Het is mijn doel om reflex laagdrempelig te kunnen aanbieden voor jong en oud zodat iedereen het kan meenemen in de pure vorm dat het is.