De voet weerspiegelt ons hele lichaam. Zo heeft iemand met lange armen ook een lange armzone op de voet. De linker voet weerspiegelt de linker zijde van het lichaam en de rechter voet de rechter zijde. De inwendige organen vinden we terug op de voetzool. De huid, spieren, gewrichten op de voetrug.
Behalve bloed beweegt er ook energie door ons lichaam. Deze energie stroomt door de zogenaamde meridianen, die de energie afgeven aan lichaamscellen.
Disbalans in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Zo is een pijnlijke knie voelbaar op de kniezone aan de bovenzijde van de voet.
Door druk te geven op de zone gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor vermindert, verdwijnt de pijn op de drukplek en uiteindelijk op de knie zelf. Op deze manier kunnen klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden.
De kosten variëren per behandeling. Een behandeling bij een kleintje is over het algemeen korter dus dan ligt de prijs ook anders. De prijs van een ontspannende behandeling is ook lager dan een therapeutische behandeling.
Stuur mij een mailtje en dan stuur ik je de prijslijst door.
Zwangerschapsreflexologie is zonder risico. Zoals genoemd zijn er bepaalde punten op het lichaam die ik niet behandel tijdens de eerste trimester en zelfs daarna doe ik dit met zorg. Tijdens mijn opleiding is dit er echt ingehamerd dus ik ben hier erg strikt in.Uiteraard kan alles in overleg met de verloskundige.
Tijdens een behandeling lig je op een behandeltafel of in een behandelstoel.
Ik begin de behandeling altijd met een stukje kennismaking. We hebben voor de behandeling al een intake/anamnese gehad dus dit is puur een stukje kennismaking met het lichaam.
Er is een actief gedeelte van de behandeling en een ontspannend stuk.
Meestal sluit ik af met olie/crème.
Na de behandeling vraag ik de client goed te drinken.
Om ervoor te zorgen dat een behandeling zo goed mogelijk aanslaat is het belangrijk dat de factoren die ervoor zorgen dat er een disbalans is, goed onder de loep worden genomen.
Denk hierbij aan verkeerde voeding, niet voldoende hydratatie, of te weinig beweging.
Tijdens de balans behandeling leggen we al deze factoren naast elkaar zodat we hopelijk een patroon ontdekken en hier op kunnen inspelen.
Shiatsu is een lichaamsbehandeling die werkt op energiebanen in het lichaam of met drukpunten. Door een shiatsu behandeling kan je het lichaam in ontspanning brengen waardoor het de kans krijgt op te ruimen en ruimte te creeeren.
Ja zeker, het lichaam van een jong iemand staat nog erg open voor prikkels. Dit kunnen goede of foute prikkels zijn. Door een aangepaste behandeling toe te passen breng je rust bij het kind.